Kosten salarisadministratie

De kosten salarisadministratie wordt een extra kostenpost als u besluit om de loonadministratie uit handen te geven aan een administratie kantoor. De kosten salarisadministratie kunnen beperkt blijven door kiezen voor een administratiekantoor waarbij u zelf met behulp van loonadministratie software mutaties invoert. Ook het vergelijken van de tarieven van outsourcing salarisadministratie kan leiden tot het vinden van een voordelig administratiekantoor. Overigens kunnen de tarieven voor het vaststellen van de kosten salarisadministratie op verschillende gronden zijn gebaseerd. Duidelijkheid vooraf is daarbij belangrijk. De kosten van het uitbesteden van de loonadministratie zijn inzichtelijk als er vooraf een vast tarief wordt overeengekomen en er niet op uurbasis gewerkt wordt.

Kosten salarisadministratie per loonstrook

De kosten van het uitbesteden van de personeelsadministratie kunnen per loonstrook worden vastgesteld. Dat betekent dat u per loonstrook een vast basistarief betaalt en dat er voor extra handelingen apart moet worden betaald. Bij een basisbedrag per loonstrook kan een mutatie als vakantiegeld of een mutatie als overwerk tot extra kosten leiden. Ook voor het aanmelden- en afmelden van een personeelslid kan een vast bedrag aan kosten in rekening worden gebracht. Per werknemer komen de kosten salarisadministratie gemiddeld op een paar honderd euro op jaarbasis. Hier zijn uiteraard uitschieters op van toepassing, die zowel naar een lagere prijs als hogere prijs kunnen leiden. Het is ook mogelijk om van een standaardbedrag per loonstrook uit te gaan, waarbij extra handelingen in het bedrag zijn opgenomen.

U hebt hier de mogelijkheid om vrijblijvende een offerte kosten salarisadministratie aan te vragen en inzage te krijgen in de tarieven van verschillende administratiekantoren.

Kosten salarisadministratie beperken

De kosten salarisadministratie kunnen beperkt worden door de mogelijkheden van administratiekantoren en hun tarieven met elkaar te vergelijken. Doordat u meerdere offertes salarisadministratie krijgt aangeboden als u van de bovenstaande optie gebruik hebt gemaakt, bent u in staat om de aanbiedingen op een efficiƫnte wijze met elkaar te vergelijken. U kunt daarbij letten op het basisbedrag per loonstrook of op een all-in bedrag per loonperiode. Liggen de prijzen niet al te ver uiteen, dan kunt u ook met andere aspecten, zoals bereikbaarheid, service en omvang van het administratie kantoor rekening houden. Ook een vast contactpersoon strekt tot aanbeveling.

B2B infos

Comments are closed.