Loonadministratie software

Bedrijven met één of meerdere werknemers in dienst zijn verplicht om een loonadministratie te voeren. Op grond van de loonadministratie wordt de Belastingdienst inzicht geboden in het aantal werknemers en de salarisbetalingen. Loonadministratie software kan gebruikt worden om de gegevens op een correcte wijze te verwerken. De salarisadministratie bestaat uit meerdere onderdelen, waarvan de loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave het meest belangrijk zijn. Loonadministratie software gebruiken met ondersteuning van een administratiekantoor voor de verwerking van de personeelsadministratie is een uitkomst voor bedrijven, die zelf inzicht en controle willen houden.

Zelf doen of loonadministratie uitbesteden?

Met loonadministratie software kunt u zelf de gehele personeelsadministratie voeren, maar dat neemt veel tijd in beslag. Tijd, die u beter kunt gebruiken om de aandacht op de bedrijfsvoering te richten. De optie van het uitbesteden van de personeelsadministratie door een kantoor te kiezen, waar loonadministratie software wordt toegepast, biedt de mogelijkheid om zelf mutaties in te voeren. De uitbesteding heeft echter als voordeel dat de gegevens door het administratiekantoor worden verwerkt. Deze service kan tegen een voordelig tarief worden geboden, omdat u zelf de mutaties digitaal kunt invoeren in het salarisprogramma van het administratiekantoor. De kans op fouten is hiermee beperkt de salarisverwerking kan op een efficiënte en snelle wijze worden uitgevoerd. De salarisstroken kunnen vervolgens digitaal of per post worden verzonden. Online salarisverwerking is ideaal als u rekening wenst te houden met de kosten.

Vraagt u hier zonder verplichtingen een offerte loonadministratie software aan. Vervolgens ontvangt u binnen 48 uur tot vier passende offertes van verschillende administratiekantoren.

Loonadministratie software mkb

Speciaals voor de bedrijven in het mkb zijn er pakketten loonadministratie software beschikbaar. De ondernemingen met een beperkt aantal medewerkers kunnen zelf de salarisadministratie voeren door van loonadministratie software gebruikt te maken. Hebt u bijvoorbeeld maar één of twee medewerkers in dienst en wilt u de salarisadministratie zelf voeren, dan zijn er verschillende loonadministratie software pakketten beschikbaar. U hebt dus de keuze uit het helemaal in eigen beheer houden van de personeelsadministratie, het deels uitbesteden van de salarisadministratie met gebruikmaking van loonadministratie software of het volledig uitbesteden van de loonadministratie. Onderzoek in elk geval de verschillende mogelijkheden door van de optie meerdere loonadministratie offertes gebruik te maken.

B2B infos

Comments are closed.