Outsourcing salarisadministratie

Als u zich volledig op de kerntaken van uw onderneming wenst te richten, dan is het een uitkomst om voor outsourcing salarisadministratie te kiezen. De volledige uitvoering van de personeelsadministratie kan bij outsourcing salarisadministratie uit handen worden gegeven aan een administratie kantoor. De continuïteit van loonbetalingen aan het personeel van uw onderneming is daarbij gewaarborgd net als een correcte afhandeling van de loonheffing en het verstrekken van informatie aan de Belastingdienst, UWV en andere partijen.

Voordelen outsourcing salarisadministratie

De keuze voor outsourcing salarisadministratie brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo zal er bij het bijhouden van de personeelsadministratie en loonadministratie altijd voldaan worden aan de fiscale wet- en regelgeving. Bovendien is continuïteit gegarandeerd en is het administratie kantoor op de hoogte van de nieuwste wijzigingen op het gebied van regelgeving aangaande de salarisadministratie. Het grootste voordeel van outsourcing salarisadministratie is, dat u er geen omkijken meer naar hebt en zich volledig op de bedrijfsvoering van uw onderneming kunt richten. Het uitbesteden van de loonadministratie aan een administratiekantoor kost uiteraard geld, maar de tijd, die u daarmee bespaart om het uit handen te geven, levert weer geld op.

• Voldoet aan fiscale wetgeving
• Continuïteit gewaarborgd
• Aandacht richten op bedrijfsvoering
• kostenbesparing

Loonadministratie uitbesteden

Bij het uitbesteden van de loonadministratie hebt u de mogelijkheid om voor een volledige outsourcing salarisadministratie te kiezen. Door voor een totaalpakket aan diensten te kiezen, bespaart u tijd en kosten. Om een duidelijk inzicht in de kosten van het uitbesteden van de loonadministratie te krijgen, is het verstandig om een vast tarief voor de dienstverlening overeen te komen. Zo zijn er administratiekantoren, die een vast tarief per loonstrook in rekening brengen. U kunt ook zelf de controle houden op de personeelsadministratie door voor een administratiekantoor te kiezen, waar online toegang wordt geboden tot het personeelsinformatieprogramma. Een andere mogelijkheid op het gebied van outsourcing salarisadministratie is het gebruikmaken van de diensten van een salarisadministrateur voor bijvoorbeeld één dag per week. Over het algemeen geldt dat het uitbesteden van de personeelsadministratie bij uitstek geschikt is voor bedrijven met maximaal vijftig personeelsleden.

Kiest u voor outsourcing salarisadministratie? Vraag dan gelijk hier een offerte outsourcing salarisadministratie aan en ontvang sluitende aanbiedingen van meerdere administratiekantoren

B2B infos

Comments are closed.