Veelgestelde vragen loon administratie

Op het moment dat er werknemers bij uw bedrijf in dienst komen, is het verplicht om een loon administratie op te zetten en bij te houden. U kunt voor het aanleggen en bijhouden van de salarisadministratie een administratiekantoor inschakelen, die deze taak voor u uit handen neemt en ook ten aanzien van andere personele aangelegenheden als aanspreekpunt kan dienen. Dat bespaart u zelf veel tijd en u hoeft geen salarisadministrateur in dienst te nemen, die een hoge kostenpost zal vormen. Aangezien er nogal wat vragen kunnen rijzen over alles wat met personeelsadministratie te maken heeft, zullen hier een aantal veelgestelde vragen loon administratie behandeld worden.

Wat moet ik doen als ik een werknemer in dienst neem?

De Belastingdienst schrijft voor dat er voor elke werknemer afzonderlijk een loonstaat aangelegd moet worden. In de loonstaat worden de gegevens opgenomen, die belangrijk zijn voor de loonheffing. Als u besluit om de loonadministratie uit te besteden aan een administratiekantoor, dan hoeft u niet zelf loonstaten aan te schaffen. Andere onderdelen van de salarisadministratie hebben betrekking op de loonstrook en de jaaropgave.

Maakt hier van de mogelijkheid gebruik om een offerte loon administratie aan te vragen en van meerdere leveranciers een aanbod te ontvangen.

Wat zijn de voordelen van outsourcing salarisadministratie?

Indien er bij uw bedrijf geen salarisadministrateur in dienst is, dan kan het meerdere voordelen opleveren om voor outsourcing salarisadministratie te kiezen. In de eerste plaats beschikt het administratiekantoor over alle benodigde kennis om een juiste loon administratie te voeren. U hoeft dus zelf niet van alle nieuwe regels en wetgeving op de hoogte te blijven. Het bespaart u enorm veel tijd als u ervoor kiest om de loon administratie uit handen te geven. Die tijd kunt u besteden aan de bedrijfsvoering.

Welke diensten kan ik verwachten bij het uitbesteden van de loon administratie?

Indien u de volledige administratie uit handen geeft, kunt u op een uitgebreide dienstverlening rekenen met onder meer de volgende diensten:

• Salarisverwerking
• Loonstroken en jaaropgave
• Aangifte loonheffingen
• Loonberekeningen
• Aanvragen subsidieregelingen
• Aanmelding en afmelding van medewerkers bij instanties
• Ziekmeldingen en herstelmeldingen verwerken
• Formulieren verzorgen
• Opstarten van loon administratie voor nieuwe werkgevers

B2B infos

Comments are closed.