Voordelen loonadministratie uitbesteden

De voordelen van de loonadministratie uitbesteden, wegen zwaar ten opzichte van het zelf bijhouden en voeren van de salarisadministratie. Er komt veel bij kijken om de personeelsadministratie op een juiste wijze te voeren. Niet alleen moeten alle gegevens correct worden ingevoerd, maar ook moeten de wijzigingen op het gebied van wetgeving en regelgeving van de loon administratie worden bijgehouden. Dat kost erg veel tijd. Kostbare tijd. De loonadministratie uitbesteden geeft ruimte om de tijd te besteden aan de bedrijfsvoering in plaats van aan het bijwerken van de administratie. Een administratiekantoor kan de loonadministratie verzorgen, maar ook andere diensten bieden, zoals het beantwoorden van personeelsvragen.

Voordelen salarisadministratie uitbesteden

Tijdbesparing is één van de vele voordelen van de loonadministratie uitbesteden. U hoeft alleen nog maar personeelsmutaties in te voeren als u gebruikmaakt van online salarisverwerking. Het administratiekantoor neemt de taak op zich om medewerkers aan te melden en af te melden bij de betreffende instanties. Een ander voordeel is dat u kunt besparen op personeelskosten voor het voeren van de salarisadministratie. Verder bent u geen tijd meer kwijt om alle ontwikkelingen met betrekking tot de regelgeving van personeelsadministratie bij te houden. Bij loonadministratie uitbesteden bent u bovendien verzekerd van specialistische kennis van het administratie kantoor. Als personeelsleden ingewikkelde vraagstukken voorleggen, kunnen deze door het administratie kantoor worden beantwoord.

• Tijdbesparing
• Aanmelding en afmelding medewerkers bij instanties
• Besparing personeelskosten voor administratie
• Geen actuele kenniswet- en regelgeving nodig
• Uitstekende kwaliteit
• Vragen van personeel worden beantwoord

Nadelen loonadministratie uitbesteden

Daar waar voordelen zijn op te noemen geldt natuurlijk dat er ook nadelen aan de loonadministratie uitbesteden voor kunnen komen. Het nadeel, dat u er van zou kunnen weerhouden is dat de outsourcing salarisadministratie kosten met zich mee brengt. Dit nadeel kan echter weer afgewogen worden tegen de voordelen. Mocht u in de veronderstelling zijn dat u het overzicht en de controle verliest bij outsourcing salarisadministratie, dan hebt u het mis. Bij online salarisverwerking en gebruikmaking van loonadministratie software kunt u op afstand namelijk alle gegevens inzien en zelf mutaties invoeren.

Loonadministratie uitbesteden? Vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan en ontvang meerdere aanbiedingen van diverse administratiekantoren.

B2B infos

Comments are closed.